ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У цьому опалювальному сезоні ціна за послуги теплопостачання зросте на 25% - Рівнетеплоенерго

У цьому опалювальному сезоні ціна за послуги теплопостачання зросте на 25% - Рівнетеплоенерго

Вартість теплопостачання у Рівному має зрости на чверть. Оновлений тариф рівняни зможуть побачити у своїх платіжках вже у цьогорічному опалювальному сезоні.
Вартість теплопостачання у Рівному має зрости на чверть. Оновлений тариф рівняни зможуть побачити у своїх платіжках вже у цьогорічному опалювальному сезоні, про це в ефірі "Суспільне. Рівне" розповів керівник ТОВ "Рівнетеплоенерго" Юрій Приварський.
 
“В тому тарифі, який ми на цей момент маємо, прибутковість становить 0%. Він тільки враховує ті статті витрат, які несе підприємство на вироблення теплової енергії. Насправді проблема, з якою ми постійно стикаємося і стикаються всі підприємства – це те, що в країні не покривалася різниця в тарифах з 2016 року. І це скажені борги”, – сказав очільник підприємства.
 
За словами директора теплопостачального підприємства, тепер у Рівному тариф затверджуватиме міськвиконком.
 
"Тут хотілося б спочатку послатися на законодавство. У випадку, коли тариф економічно необґрунтований, той орган самоврядування, який встановлює занижений тариф, зобов’язаний відшкодовувати вартість вказаного тарифу", - відповів Приварський на запитання, що буде, якщо місцева влада не погодить нову ціну.
 
Зараз підприємство має акти готовності по 50% мереж, за оцінкою директора вони у досить зношеному стані. Загалом в обласному центрі протяжність труб теплопостачання – 200 км. Від стану цих тепломереж може залежати і тариф, за яким платитиме населення.
 
"Якщо тариф з нульовою прибутковістю – де знайти джерело, якщо тариф навіть не покриває вартості газу. Тут джерело може бути або ці кошти, закладені в тарифі, або безпосередньо це кошти, які виділяє місто”, – стверджує Юрій Приварський.
 

У Рівному населенню послуги з централізованого теплопостачання надає одне підприємство – ТОВ "Рівнетеплоенерго". Тариф у Рівному входить у трійку найвищих по Україні. Станом на травень рівняни сплачували 1795, 53 грн/гкал. 

 
Коментарі (0)