ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Дії можна оформити дозвіл на будівництво

У Дії можна оформити дозвіл на будівництво

Мінцифри запустить бета-тестування щодо отримання дозволу на будівництво через Дію

 

Мінцифри запустить бета-тестування щодо отримання дозволу на будівництво через Дію. Послуга надаватиметься за оновленою процедурою.

Тестувальниками можуть стати замовники будівництва, які планують отримати дозвіл на початок будівельних робіт або внести зміни до вже зареєстрованого дозволу (об'єкти СС2 та СС3). Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Незабаром на порталі "Дія" можна буде отримати дозвіл на будівництво за новою процедурою, яка допоможе уникнути помилок, заощадить час та нерви.

– пише Федоров.

Тепер під час заповнення заявки відбуватиметься автоматична перевірка відомостей у Єдиній державній електронній системі. Якщо заявники припустяться помилок, їм надійде повідомлення. Повідомлення вони отримають ще до того, як надішлють документи на розгляд до органів будівельного контролю. Кількість відмов стане меншою.

Раніше майже 50% заявок на цю послугу отримували відмови. Це часто відбувалося через технічні помилки, які не помітили заявники.

Також полегшать процес подання документів. Більше не потрібно буде завантажувати скан-копії десятків документів, якщо проектну документацію вже створено в Е-системі будівництва. Достатньо знатиме його номер. Тоді всі відомості підвантажаться автоматично

 

 

 
Коментарі (0)