ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Дніпрі хочуть відключати від центрального опалення малоквартирні та малоповерхові будинки

У Дніпрі хочуть відключати від центрального опалення малоквартирні та малоповерхові будинки

У Дніпрі розробили "Програму реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних способів опалення", у рамках якої відключать від застарілого централізованого опалення
У Дніпрі розробили "Програму реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних способів опалення", у рамках якої відключать від застарілого централізованого опалення малоповерхові та малоквартирні будинки, про це повідомило видання "Днепр вечерний".
 
Проект цієї програми буде представлений на розгляд депутатів міськради. У документі обґрунтовується необхідність термінового вжиття заходів для збереження тепла в будинках дніпрян.
 
Зокрема, констатується, що допустимі строки експлуатації обладнання котелень вже вичерпані, їх ККД складає 70-80%, а втрати в мережах в деяких випадках доходять до 25%.
 
Система розрахунків за тепло побудована таким чином, що на рахунки теплопостачальних організацій спрямовується від 15 до 10% коштів, що надходять за спожиту теплову енергію. Решта отриманих коштів спрямовуються безпосередньо на банківські рахунки НАК «Нафтогаз України». І у тепловиків немає коштів на модернізацію і ремонт обладнання.
 

Пропонується відключати від центральної системи опалення малоквартирні будинки і малоповерхові будинки, а також - будинки, в яких не менше половини квартир і нежитлових приміщень вже відключені. Крім того, пропонується закрити збиткові котельні. А також - піти шляхом часткової децентралізації існуючої системи опалення та переходити на автономні джерела опалення з використанням електричної енергії та природного газу. 

 
Коментарі (0)