ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Дніпрі новорічні ялинки використовують для опалення

У Дніпрі новорічні ялинки використовують для опалення

Комунальники збирають і подрібнюють ялинки, а тріски використовують для опалення приміщень комунальних підприємств
У Дніпрі знайшли корисне застосування ялинок, які викидають городяни. Про це розповів заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, повідомляє прес-служба міськради. 
 
Програму утилізації ялинок в Дніпрі випробували ще в минулому році. Цієї зими її запустили на повну потужність. Такий спосіб набагато ефективніше, адже вивозити ялинки на смітник незручно – дерева, хоч важать відносно небагато, займають багато місця в машинах
 
"Ялинки перемелюють, і після цього ми розвозимо їх на комунальні підприємства, які мають котельне обладнання і спалюють ці тріски. Тобто всі ці ялинки використовуються для опалення наших комунальних підприємств", – пояснив Михайло Лисенко.
 
Зараз в місті працює 8 бригад з технікою. У цьому році додатково закупили 6 дробарок, які здатні за лічені секунди перетворити хвойні дерева в друзки. Вже в наступному році мерія планує придбати ще ряд спецмашин. Розглядають також варіанти покупки техніки, яка буде не тільки подрібнювати деревину, але і формувати з неї брикети.
 

"Опалювати приміщення залишками від ялинок здатні, зокрема, котельні комунальних підприємств «Дніпроводоканал», «УРЕА» та «Зеленбуд». Такого палива підприємствам вистачає в середньому на 3 місяці", - додали в міськраді. 

 
Коментарі (0)