ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровському метрополітену додали коштів

Дніпропетровському метрополітену додали коштів

На продовження будівництва Дніпропетровського метрополітену у 2013 році передбачено майже 100 млн грн

Загалом будівництво метрополітену в Дніпропетровську триває понад 30 років, з яких більше п’ятнадцяти років – з 1995 по 2010 рік – жодних системних робіт на об’єкті не проводилося. З 2010-2011 року за ініціативи обласної влади будівництво метро було відновлено.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«Будівництво метро у 2013 році продовжиться. Для цього в держбюджеті на 2013 рік передбачено майже 100 мільйонів гривень. Також в рамках проекту будівництва метрополітену залучено кредитний ресурс. Зокрема, в липні цього року Україною підписано угоду про залучення 152 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції і розвитку, а у вересні рада директорів Європейського інвестиційного банку дала згоду на відкриття Україні кредитної лінії обсягом ще на 152 мільйонів євро», - сказав Олександр Вілкул.

Згідно з техніко-економічним обґрунтуванням вартість проекту добудови трьох нових станцій Дніпропетровського метрополітену становить 367 млн євро. На пропозицію обласної влади Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про залучення кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку у розмірі 304 млн євро.  У 2012 році для продовження будівництва метро з держбюджету Уряд виділив 50 млн грн.

«З введенням в експлуатацію нових станцій метрополітену підвищиться якість пасажироперевезень. Це дозволить в історичній частині обласного центру відновити естетичний вигляд», -  відмітив посадовець.

Нагадаємо, що на сьогодні, Дніпропетровський метрополітен складається з електродепо і 6 станцій – «Комунарівська», «Проспект Свободи», «Заводська», «Металургів», «Метробудівників» та «Вокзальна».

 
Коментарі (0)