ГоловнаОпалювальний сезонОпалювальний сезон 2024-2025Не всі полтавчани можуть отримати тепло

Не всі полтавчани можуть отримати тепло

Полтава поповнила перелік міст, в яких вже розпочався опалювальний сезон. Однак, деякі будинки міста можуть не отримати тепло через значну суму заборгованості.

ПОКВП «Полтаватеплоенерго» ввімкнуло опалення для шести лікарень. Також, теплопостачальних міста розпочав пробні топки котелень, які забезпечують опалення для житлового фонду міста. Про це «Україні комунальній» повідомили у прес-службі підприємства.

Пробні топки котелень триватимуть з 24 по 30 вересня. Мета цих перевірок – переконатися у готовності систем до роботи у режимі навантажень — зокрема, температури і тиску. Відповідно, в деяких полтавських оселях батареї тимчасово можуть потеплішати. 

Однак, як повідомляє «Полтаватеплоенерго», опалювальний сезон може не розпочатися через борги у деяких відомчих гуртожитках обласного центру — вул. Курчатова, 18 (ДП «Продмашжитло», заборгованість понад 600 тис грн), вул. К. Шосе, 56 («Агротрансжитло», заборгованість понад 300 тис грн) та вул. Соколова, 9 (ВАТ «Тепловозоремонтний завод», заборгованість понад 70 тис грн), які на сьогодні відключені від теплопостачання. 

Загалом, теплокомунальники констатували стовідсоткову готовність підприємства до увімкнення опалення. Тепло у домівках полтавців забезпечать 79 котелень, більше третини з яких після модернізації працюють в автоматизованому режимі, тобто не потребують постійної присутності обслуговуючого персоналу. 

Як повідомляла «Україна Комунальна», нещодавно опалювальний сезон для закладів соціальної сфери розпочався у Львові та Кіровограді.

 
Коментарі (0)