ГоловнаОпалювальний сезонОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон стартував у Кіровограді та у Львові

Опалювальний сезон стартував у Кіровограді та у Львові

Тепер працівники соціальної сфери двох міст країни не будуть мерзнути. Теплоенергетики забезпечили теплом один з пологових будинків Кіровограда, а також чотири установи у Львові.
Сьогодні опалювальний сезон розпочався у Кіровограді з пологового будинку №1 й у Львові з обласної клінічної лікарні, оранжереї національного університету імені Франка, державного комунального будинку дитини та санаторної школи-інтернату. Про це повідомляють прес-служби ДП «Кіровоградтепло» та МКП «Львівтеплоенерго».

Теплоенергетики Кіровограда, на підставі звернення адміністрації пологового будинку №1, забезпечили теплопостачання лікувальних корпусів і будівель по вул. О.Журливої. Крім того, на підприємстві повідомили, що наразі вже готові подати тепло та в інші установи соціальної сфери, які подали свої заяви з проханням забезпечити їм теплопостачання.

Варто зазначити, у Львові підприємство теплоенергетики початоло обігрів чотирьох установ. Опалення в цих закладів подається відповідно до їх письмових звернень. Львівські тепловики запевняють, що готові обігрівати всі освітні та медичні заклади обласного центру, якщо надійдуть відповідні заявки.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», вчора для закладів соціальної сфери Хмельницького розпочався опалювальний сезон.

Нагадаємо, Україна готова до початку опалювального сезону на 97%. У ході підготовки до осінньо – зимового періоду було реконструйовано 663 котельних, модернізовано більше 1 тис. котлів і таку ж кількість відремонтовано. Крім того, було замінено 467 км теплових мереж, і до 1 жовтня залишилося реконструювати всього 10 км. Втім, проблема високого рівня заборгованості за природний газ теплопостачальних підприємств як і раніше актуальна. За даними НАК «Нафтогаз України», на початок опалювального сезону борги теплоенергетиків становлять 17,2 млрд грн, тоді як, за даними Мінрегіону, - 14 млрд грн. Тому теплоенергетикам ще доведеться погасити борги за природний газ до 15 жовтня.

 
Коментарі (0)