ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Донецьку міняють «саморобний» водопровід

У Донецьку міняють «саморобний» водопровід

У Донецьку жителі 50 будинків по вулиці Комсомольської правди вже 1 червня зможуть переключитися на новий водопровід

У Донецьку жителі 50 будинків по вулиці Комсомольської правди вже 1 червня зможуть переключитися на новий водопровід.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Як наголошується в повідомленні, водопровід в Калінінському районі, стихійно прокладений ще в 1960-х роках самими жителями, остаточно вийшов з ладу, залишивши жителів більше 50 будинків без води.

«Цей водогін жителі прокладали самовільно, причому кожен будинок закладав труби різного діаметру, в результаті вийшов невміло зібраний «конструктор». Тільки в кінці 80-х місто передав цей водогін як безхазяйний на баланс Донецького водоканалу. З тих пір водопровід неодноразово доводилося ремонтувати. Вулицю поставили в чергу на повну реконструкцію», - розповідає начальник виробничо-сервісного відділу Олександр Зражевський.

Через довгий термін експлуатації і порушення будівельних норм, пропускна здатність труб зменшилася настільки, що вода перестала доходити до споживача. Повну реконструкцію водопроводу було вирішено розпочати в екстреному порядку. Благо погодні умови цьому посприяли, і роботи почалися вже на минулому тижні.

«Ми замінимо протяжну ділянку водопроводу – 600 метрів – діаметром 200 мм. Зараз жителям підвозять воду наші цистерни. До 1 червня всі роботи будуть завершені, якщо не підведе погода. Переключитися на новий водопровід жителі вулиці зможуть відразу ж, як тільки збудують індивідуальні колодязі з водомірами в точці підключення до міської мереж і оформлять технічну документацію на підключення. Цього вимагають діючі будівельні та законодавчі норми», - зазначив перший заступник директора водоканалу Сергій Кучеренко.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)