ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Донецьку за «водні» борги доводиться розплачуватися житлом

У Донецьку за «водні» борги доводиться розплачуватися житлом

Виконати рішення суду і повернути гроші водоканалу можна було тільки шляхом продажу квартири на аукціоні

Борг за воду в 10 000 гривень сім'я донеччан оплатила за рахунок проданої квартири. Продаж житла змогла покрити й інші комунальні борги, що накопичилися за кілька років.

Про це повідомляє міський Комунальний портал Донецька.

З боржниками, які проживають за адресою Кірова, 31, водоканал воював уже давно. Виконати рішення суду і повернути гроші водоканалу можна було тільки шляхом продажу квартири на аукціоні. «Ми не збираємося ні з ким «панькатися». Підприємству потрібна кожна копійка, і працювати в борг ми не можемо. Немає можливості оплачувати комунальні ресурси на великий житлоплощі – отже, варто замислитися про житло скромніше», - зазначив директор КП «Донецькміськводоканал» Юрій Перебийніс.

Нарешті, усвідомивши всю серйозність ситуації, господиня квартири зважилася на крайні заходи, щоб не доводити справу до аукціону, на якому квартира піде з молотка набагато дешевше її реальної вартості. Вона сама знайшла покупців, погасила всі комунальні борги, після чого виконавча служба зняла накладений на квартиру арешт, і процедура продажу була оформлена офіційно. Такий результат подій влаштував усіх. Водоканал повернув свої гроші, абонент погасив багаторічні борги і не позбувся даху над головою.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)