ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Гаазі завершилися слухання у справі за позовом групи Нафтогаз проти РФ

У Гаазі завершилися слухання у справі за позовом групи Нафтогаз проти РФ

У Гаазі завершилися усні слухання у справі за позовом семи компаній групи Нафтогаз проти Російської Федерації про порушення ним своїх зобов'язань
На минулому тижні, 17 травня в Гаазі завершилися усні слухання у справі за позовом семи компаній групи Нафтогаз проти Російської Федерації щодо порушення нею своїх зобов’язань за двосторонньою угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій, повідомляє прес-служба НАК «НАфтогаз України».
 
Протягом 14-17 травня Трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі провів слухання з питань юрисдикції Трибуналу та відповідальності за порушення угоди.
 
Питання збитків буде розглянуто та вирішено Трибуналом на другій стадії розгляду справи, після винесення рішення щодо юрисдикції та відповідальності.
 
Очікується, що Трибунал винесе перше рішення у справі у першому кварталі 2019 року.
 

НАК «Нафтогаз України» та шість компаній, що входять в групу Нафтогаз – ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», ПАТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укртранснафта», ДП «Лікво» та ДК «Газ України» – 15 вересня 2017 року подали до трибуналу позовну заяву про відшкодування збитків, завданих незаконною експропріацією Російською Федерацією активів групи в АР Крим. 

 
Коментарі (0)