ГоловнаКоментаріГазопостачанняУ «Газпромі» взялися за українські газосховища

У «Газпромі» взялися за українські газосховища

У «Газпромі» цікавляться рівнем наповнення українських газосховищ. На думку російських експертів, він недостатній. Це може призвести до невиконання Україною транзитних умов.
«Газпром» взявся перевіряти українські газосховища. У російській компанії стверджують, що в Україні на сьогодні у підземних сховищах недостатній запас газу. Про це повідомив офіційний представник компанії Сергій Купріянов, передає «РИА Новости».
 
Російський монополіст не впевнений, що Україна зможе виконати умови договору щодо транзиту газу в країни Європи. За словами пана Купріянова, для таких побоювань є передумови. Так, в Україні на сьогодні недостатньо запасів газу в підземних сховищах.
«Ця проблема, якщо й не проявиться відразу, то дасть про себе знати потім», - резюмував пан Купріянов.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна йде на поступки в газових питаннях. Раніше «Нафтогаз» наполягав повернутися до старої ціни на газ, який НАК вважала економічно обґрунтованою. Зараз же підприємство готове заплатити за «блакитне» паливо і більше. Українська компанія згодна платити 300 дол. за тис. куб. м російського палива. У Росії ж наполягають на ціні близько 480 дол. До цього Україна платила за «блакитне» паливо 268,5 дол. за тис. куб. м. 
 
Коментарі (0)