ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна поступилася Росії в цінах на газ

Україна поступилася Росії в цінах на газ

Україна йде на поступки в газових питаннях. Раніше «Нафтогаз» наполягав повернутися до старої ціни на газ, який НАК вважала економічно обґрунтованою. Зараз же підприємство готове заплатити за «блакитне» паливо і більше.

Україна готова платити Росії 300 доларів за тисячу кубометрів природного газу. Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця в інтерв'ю німецькій газеті «Die Welt», передає «Укрінформ».

«Ми ведемо зараз переговори з Росією по ціні на газ, і готові платити ринкову ціну приблизно 300 доларів за тисячу кубометрів», - сказав він. За словами Міністра, якщо «Нафтогазу» і «Газпрому» вдасться домовитися про «справедливий тариф», Україна готова буде оплатити виставлений «Газпромом» рахунок. Пан Дещиця сказав, що у цей час Україна веде переговори з Польщею, Угорщиною та Словаччиною щодо закупівлі газу. Крім того, він зазначив, Київ просуває реалізацію проектів з енергоефективності, аби зменшити залежність від російського газу.
 
Нагадаємо, Москва теж готова обговорювати знижку на газ для Києва, якщо Україна заплатить 2,2 млрд дол. - борг за постачання російського палива на 1 квітня. Про це заявив голова Міненерго РФ Олександр Новак. «Ми будемо це обговорювати, якщо вони заплатять хоча б борг на 1 квітня, а це 2,2 млрд дол.», - сказав він у відповідь на питання про те, в якому разі РФ готова знизити ціну на газ для України.
 
Коментарі (0)