ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ генплан Харкова вписалася нова лінія метро

У генплан Харкова вписалася нова лінія метро

За наявності фінансування у Харкові розпочнеться будівництво нової лінії метро відразу після здачі двох станцій метрополітену на гілці від ст. «Метробудівників ім. Г. Ващенка» - «Державінської» та «Одеської».

У генеральному плані Харкова передбачено будівництво лінії метрополітену від ст. «Героїв Праці» до ст. «Імені Масельського». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами заступника директора Департаменту будівництва й дорожнього господарства Анатолія Кравчука, цей проект був розроблений спільно з інститутом «Харківметропроект» кілька років тому і вписався в програму розвитку та будівництва метрополітену в місті.
 
Анатолій Кравчук зазначив, що перспективна лінія буде починатися від ст. м. «Героїв Праці-2» (пересадочна станція з «Героїв Праці»), пройде через 602-й мікрорайон, перетне р. Немишля і замкнеться на ст. «Імені Масельського».
 
Ця лінія стане першою частиною кільця, яке з часом оточить місто. У перспективі ця лінія триватиме в бік вул. Одеської: наступною після «Ім. Масельського» буде станція в районі проспекту Косіора, потім метро пройде в районі пр. Героїв Сталінграду і замкнеться на Одеській.
 
Заступник директора департаменту уточнив, що за наявності фінансування будівництво цієї лінії розпочнеться відразу після здачі двох станцій метрополітену на гілці від ст. «Метробудівників ім. Г. Ващенка» - «Державінської» та «Одеської».

Крім того, перспективна лінія, можливо, буде мати наземні ділянки в районі Східної Салтівки, де гілці метро доведеться перетинати р. Немишля.
 
Зараз, нагадав Анатолій Кравчук, від ст. м. «Метробудівників» у бік Одеської вже пройдено дві ділянки тунелів довжиною 120 та 70 м.

Заступник директора департаменту зазначив, що найбільше в будівництві ліній метрополітену потребує такий район міста, як розв'язка пр. Гагаріна-пр. Героїв Сталінграда. Тут метро було б затребуване жителями таких мікрорайонів, як Одеська, пр. Героїв Сталінграда, Основа, аеропорт, а також тими, що приїжджають з боку Змієва та Краснограда.
 
Заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства підкреслив, що також в планах метробудівців - розвантажити кінцеві станції Салтівської та Холодногірсько-Заводської ліній, які виходять на околиці міста. Так, будівництво ст. м. «Дружби народів» та «Залютино» дозволить не тільки розвантажити нинішні кінцеві станції, а й організувати пасажиропотік тих громадян, які приїжджають в місто, щоб пересісти на метро. У нинішній же ситуації великий потік населення без потреби потрапляє в район ст. «Холодна Гора» й «Героїв Праці».

 
Коментарі (0)