ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ грудні Уряд вже виплатив майже 80 млн грн відшкодування по «теплих» кредитах

У грудні Уряд вже виплатив майже 80 млн грн відшкодування по «теплих» кредитах

Відповідно до зведених реєстрів позичальників «теплих» кредитів 22 грудня 2016 року Держенергоефективності виплачено 79,6 млн. грн відшкодування учасникам Урядової програми з енергоефективності.
Відповідно до зведених реєстрів позичальників «теплих» кредитів 22 грудня 2016 року Держенергоефективності виплачено 79,6 млн. грн  відшкодування учасникам Урядової програми з енергоефективності.
 
Зокрема, фізичні особи, які придбали енергоефективні матеріали та обладнання в рамках програми, отримали компенсацію у сумі 68,92 млн гривень.
 
У свою чергу ОСББ та ЖБК одержали з державного бюджету 10,65 млн гривень відшкодування.
 
«Програма була і є прозорою для громадян. Окрім того, що у механізмі підтримки населення до утеплення відсутні корупційні ризики, Держенергоефективності постійно здійснює оперативне інформування населення про хід реалізації програми, попит на неї, зміни, і головне – здійснення відшкодування з держбюджету, що передбачено програмою. Адже питання -  чи дійсно відбувається компенсація -  хвилює усіх і є ключовим переконуючим аргументом для інших взяти участь у програмі», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
Голова Агентства підсумував, що у 2016 році Урядом виплачено 844 млн грн безповоротної фінансової допомоги населенню та ОСББ на енергоефективні заходи. Зокрема, родинам, які придбали «негазові» котли за програмою, надано більше 36 млн. гривень. Тим, хто залучав кошти на купівлю енергоефективних матеріалів та обладнання, - 783,81 млн грн. Мешканці ОСББ отримали близько 23 млн грн допомоги на підвищення енергоефективності будинків.
 
Загалом, з початку дії програми Уряд надав її учасникам відшкодування у сумі 1,15 млрд гривень, а саме:
  • тим, хто купував негазові котли, - 81 млн. гривень;
  • тим, хто залучив кошти на придбання енергоефективних матеріалів – 1,038 млрд. гривень;
  • для ОСББ та ЖБК - 28,3 млн. гривень.
 
Коментарі (0)