ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці отримали «грудневі» платіжки з перерахунком вартості опалення

Українці отримали «грудневі» платіжки з перерахунком вартості опалення

У рахунках за опалення за грудень вартість послуги вже вказана з урахуванням перерахунку у відповідності з температурою повітря. Це стосується споживачів у яких відсутні засоби обліку теплової енергії.

У платіжках за грудня вартість послуг з централізованого опалення вказана вже з відповідним перерахунком в залежності від температури повітря або в разі ненадання чи неякісного надання таких послуг. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк, передає прес-служба Міністерства.

Як йдеться у повідомленні, заступник Міністра нагадав, що порядок надання послуг з ЦО, обліку та оплати цих послуг визначаються згідно з Правилами та типовим договором, затвердженими постановою КМУ від 25.07.2005 №630.

«Основними чинниками, що визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення відтепер є фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці, тривалість опалювального сезону і середньозважена річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, фактична кількість діб надання послуги та календарна кількість діб», — сказав Едуард Кругляк.

Також він наголосив, що зміни у порядку нарахування плати за послуги з ЦО стосуються споживачів, у яких відсутні у квартирі (будинку садибного типу) та на вводах у багатоквартирний будинок засоби обліку теплової енергії.

Окрім того, пан Кругляк зазначив, що у зв’язку з тим, що плата за послуги з централізованого опалення щомісяця буде різною, виконавці послуг за підсумками опалювального періоду мають подавати інформацію щодо перерахунків розміру плати за цю послугу структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад для здійснення перерахунку розміру призначених субсидій.

«При цьому, у разі ненадання послуг з централізованого опалення або надання їх не в повному обсязі, зниження якості, виконавці послуг зобов’язанні здійснювати перерахунок розміру плати за послуги з централізованого опалення відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 р. № 151», — додав заступник Міністра.

Нагадаємо, керівники областей персонально несуть відповідальність за стан проходження опалювального сезону і проведення розрахунків на місцях. Вони мають забезпечити споживачам якість ЖКП та справедливу ціну на них.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Січня 2016 p. 17:34
Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Навіть я не міг наперед передбачити , що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...