ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні планують чергове підвищення пенсій

У Кабміні планують чергове підвищення пенсій

Відзначається, що підвищення мінімальних пенсій заплановано на зиму. Перерахунок пенсій для українців прив'язаний до прожиткового мінімуму, який переглядається двічі на рік - 1 липня та 1 грудня.

Українських пенсіонерів чекає новий перерахунок пенсій. Про це пише видання АиФ.

Перерахунок пенсій для українців прив'язаний до прожиткового мінімуму, який переглядається двічі на рік - 1 липня та 1 грудня. Однак, як заявили в уряді, це ще не всі зміни у виплатах для громадян, які вийшли на заслужений відпочинок.

Оскільки прожитковий мінімум зросте, то, відповідно, і мінімальні пенсії стануть вище. Якщо на сьогоднішній день вони становлять тисяча п'ятсот шістьдесят чотири гривні, в грудні до них додадуть ще 74 гривні. Таким чином, «мінімалка» складе 1638 гривень.

Крім цього, як заявили в Кабінеті міністрів, з 1 січня 2020 року в Україні пройде перерахунок пенсій військовослужбовцям на 25%. У березні наступного року відбудеться ще одне автоматичне підвищення виплат, а надбавки, в першу чергу, будуть залежати від затвердженого восени бюджету.

Також раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України (ПФУ) готує нововведення, яке не сподобається пенсіонерам. Пенсійний фонд України (ПФУ) планує скоротити кількість своїх відділень по країні.

Зараз функціонує 600 відділень, а планують залишити лише 55. Про це заявив голова правління Фонду Євген Капінус. Ще не відомо, як швидко завершать реорганізацію.

«Це означає, що у нас залишаться головні управління на рівні областей, та ці управління будуть займатися всім спектром питань, які будуть на порядку денному Пенсійного фонду», - сказав він. Також він додав, що поки не планується змінювати структуру відділень фонду в Луганській і Донецькій областях: вони будуть працювати в колишньому режимі.

Нагадаємо, що вихід українців на пенсію по-новому, суд виніс історичне рішення

 

 
Коментарі (0)