ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні розповіли про автоматичне призначення субсидій

У Кабміні розповіли про автоматичне призначення субсидій

Українці повинні повідомити про зміни для отримання житлових субсидій

Громадянам, яким навесні перепризначували субсидію від держави на поточний опалювальний сезон, слід бути уважними. У Мінсоцполітики нагадали, що розмір виплати від держави на цей опалювальний сезон для більшості громадян був розрахований в автоматичному режимі.

Однак, українців закликали вчасно повідомляти про зміни, які можуть в подальшому кардинально вплинути на розмір допомоги від держави. Про це пише Знай.

В першу чергу, мова йде про зміни в складі сім'ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, набір житлово-комунальних послуг, придбання транспортного засобу, вік якого не перевищує 5 років, або інші товари і послуги на суму понад 50 тисяч гривень.

Якщо подібні зміни відбулися, то українцям слід про них повідомити протягом 30 календарних днів в соціальний орган, який призначав субсидію. Інакше, цих громадян чекає штраф. Також їх можуть зобов'язати повернути субсидії, отримані від держави.

Оскільки навесні субсидія була перепризначена на період 2019-2020 роки, то її розмір на поточний опалювальний сезон був розрахований автоматично на підставі доходів громадян, отриманих за перші два Картала 2019 року.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада затвердила закон про верифікації пенсій та інших державних виплат.

Згідно з документом, в Україні проводитимуть ретельні перевірки тих, хто отримує держвиплати з метою встановлення законності їх отримання.

Відтепер перевірці підлягають пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії, інші виплати, які громадяни України отримують від держави, з місцевих бюджетів і фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Перевірка покликана виявляти несумлінних пенсіонерів, яким допомога не належить. У разі підтвердження факту, що людина не повинна отримувати держвиплати, кошти забирають. Верифікацію повинні будуть проводити на спеціальній платформі. Її роботу покликаний забезпечити Мінфін.

 

 
Коментарі (0)