ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні вважають, що середня зарплата повинна бути 12 тис. гривень

У Кабміні вважають, що середня зарплата повинна бути 12 тис. гривень

У Міністерстві соціальної політики вважають, що в Україні середня зарплата повинна бути 12 тисяч гривень, а пенсія має становити 40 відсотків від вказаної суми

У Міністерстві соціальної політики вважають, що в Україні середня зарплата повинна бути 12 тисяч гривень, а пенсія має становити 40 відсотків від вказаної суми. При цьому на даний момент рівень окладів прийшов більш менш до нормального показника.

У відомстві уточнили, що маючи хороший дохід, людина може дозволити собі багато чого, сюди входять і продукти харчування, і відпочинок і побутові товари.

Зараз Кабінет міністрів України взявся за трирівневу підвищення мінімальної заробітної плати. Це дозволить провести детінізацію, так як всі розуміють, що сума зарплат, яка значиться на папері - це не те, що реально співробітник отримує.

Раніше повідомлялося, що в Міністерство соціальної політики хоче поміняти підхід до розрахунку фактичного розміру прожиткового мінімуму.

У відомстві уточнили, що для нашої країни найоптимальніший метод - нормативно структурний. Тобто, встановлюється перелік продовольчих товарів, які необхідні людині для життя. Визначається їх вартість і потім ці продукти повинні складати близько 60 відсотків від вартості прожиткового мінімуму.

 
Коментарі (0)