ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні знайшли гроші на індексацію пенсій

У Кабміні знайшли гроші на індексацію пенсій

У Міністерстві соціальної політики запевнили, що гроші на це запроектовані і немає приводів хвилюватися щодо виплати пенсій.

 

У Міністерстві соціальної політики запевнили, що гроші на це запроектовані і немає приводів хвилюватися щодо виплати пенсій. Про це заявила міністр Оксана Жолнович в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За її словами, збільшення суми пенсійних видатків на 3 млрд грн - це не малі кошти, але вони запроєктовані в бюджеті.

Базово ми отримуємо внески до Пенсійного фонду з відрахування частини єдиного соціального внеску. Тому що краще відновлюється наша економіка, що більше людей працюють у білу і сплачують єдині соціальні внески, то краще наповнюється наш Пенсійний фонд, - нагадала Жолнович.

У міністерстві впевнені, що найближчими місяцями кошти на виплати пенсій будуть.

З 1 березня також буде проіндексовано на 8% пенсії 20,8 тис науковців, державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування (у 2023 році індексація для них відбулась з 1 липня). 

З 1 квітня відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для 654 тис. працюючих пенсіонерів (з урахуванням їх оновленого страхового стажу).

Як повідомляли Українськi Новини, Кабмін вирішив проіндексувати пенсії з 1 березня на 8%. У січні Мінсоцполітики прогнозувало індексацію пенсій на 13% у березні.

 

 

 
Коментарі (0)