ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Харкові єврофани житимуть при свічках

У Харкові єврофани житимуть при свічках

Тепер для функціонування фан-зони потрібно буде встановити дизельні генератори, що не зовсім зручно для харків'ян і гостей міста

Міська влада Харкова розглядає варіанти забезпечення фан-зони електроенергією, після того як керівництво готелю «Харків-Палас» відмовило в наданні своїх резервних потужностей.

Про це 6 квітня під час візиту португальської делегації до Харкова повідомив директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Олександр Нечипоренко, інформує прес-служба Харківської міськради.

Він зазначив, що для розрахунку енергозабезпечення фан-зони взяли всі вільні потужності, які є поблизу пл. Свободи, що в сумі дало 290 кВт з 800 необхідних. Олександр Нечипоренко уточнив, що такі потужності потрібні для безперебійної роботи холодильників, систем освітлення, звуку та іншого обладнання, яке буде розташовуватися у фан-зоні.

Директор департаменту також зазначив, що близько 100 кВт взято в паркового господарства, 100 кВт – від КП «Міськсвітло», ще 90 кВт – від комерційних організацій, розташованих на пл. Свободи. У результаті дефіцит становив близько 500 кВт.

У зв'язку з цим оператор «Holiday service», що координує роботу фан-зони, звернувся до керівництва готелю «Харків-Палас» з проханням надати їм 500 кВт відсутньої електроенергії з власних резервних потужностей, які, за словами Олександра Нечипоренка, є в готеля.

«Тим не менше, оператор отримав негативну відповідь, яку доведеться враховувати в подальшій роботі. Тепер для функціонування фан-зони потрібно буде встановити дизельні генератори, що не зовсім зручно для харків'ян і гостей міста: це і вихлопи, і шумна робота агрегатів, і запахи. Думаю, що це навряд чи прикрасить роботу фан-зони», - підкреслив директор департаменту.
За його інформацією, на сьогодні йде підрахунок потрібної кількості генераторів. Вони розміщуватимуться в сквері за пам'ятником Леніну.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)