ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Харкові побілшає сміттєвої техніки

У Харкові побілшає сміттєвої техніки

До кінця року Харків отримає чотири сміттєвози для приватного сектора. Водночас, техніку для обслуговування будинків комунальної власності закуплять лише за рік.

До кінця 2013 року Харків отримає чотири сміттєвози для вивозу сміття у приватному секторі. Зокрема, на ці цілі уже виділено 2 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Так, за словами директора Департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова,  відповідні тендери вже проведені. Техніка надійде на баланс КП «Благоустрій».

 «Зараз у приватному секторі працює 16 сміттєвозів, але техніка може виходити з ладу, до того ж у місті з'явилися приєднані території - селища Кулиничі, Циркуни, - тому й необхідні додаткові машини», - зазначив Роман Нехорошков.

Він також повідомив, що наступного року для приватного сектора закупівля нових сміттєвозів не запланована, але при цьому необхідно закупити близько 70 одиниць техніки для вивезення сміття від будинків комунальної форми власності, в тому числі для обслуговування євроконтейнерів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Харківській області планується будівництво новітніх полігонів з переробки та утилізації твердих побутових відходів. Це дає надію на те, що кількість випадків несанкціонованого викиду сміття в регіоні зменшиться.

За словами голови Харківської ОДА Михайла Добкіна, обидва пілотні проекти після візи Міністерства екології та інших міністерств будуть реалізовані на основі партнерства державних і приватних структур.

 
Коментарі (0)