ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Харкові відкрили містечко для переселенців

У Харкові відкрили містечко для переселенців

У Харкові сьогодні відкрилось модульне містечко для переселенців із сходу країни. Новоселами стали майже 400 переміщених осіб із Донбасу. Ще декілька таких містечок у регіонах чекають на відкриття.

У Харкові сьогодні відкрили модульне містечко для вимушених переселенців. Відтак, новоселами стали 383 переміщених особи. Про це повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Загалом, містечко складається з 10 будиночків квартирного  типу, 3 гуртожитків, пральні і адміністративно–господарського блоку.

«Для нас важливим було якнайшвидше завершити всі роботи – підготувати площадки, підвести комунікації, змонтувати модулі, провести випробування систем життєзабезпечення. І ось результат. В жовтні-листопаді Німецька Сторона поставила Україні модулі, сьогодні люди вже заселяються у тимчасове житло», - сказав очільник Мінрегіону Геннадій Зубко.

За його словами, ще 6 таких містечок відкриють у Запоріжжі, Дніпропетровську та Дніпропетровській області – у містах Дніпродзержинськ, Нікополь, Кривий Ріг, Павлоград. Загалом всі містечка розраховані на проживання в них майже 3,5 тисяч осіб.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Дніпропетровській області у місті Нікополь влада оголосила вартість проживання переселенців з Донбасу та Криму. Відтак, сума платежу з однієї людини складатиме більше 800 грн в місяць.

 
Коментарі (0)