ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Херсоні зруйновані два основні водозабори

У Херсоні зруйновані два основні водозабори

У Херсоні затоплені вже 17 свердловин, 6 насосних станцій каналізації, зруйновано два водозабори, ще одна насосна станція водопроводу - під загрозою затоплення
У Херсоні затоплені вже 17 свердловин, 6 насосних станцій каналізації, зруйновано два водозабори, ще одна насосна станція водопроводу - під загрозою затоплення, про це на брифінгу повідомив директор міського комунального підприємства "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсон" Олексій Савченко, повідомляє "Україна Комунальна".
 
"Станом на вчорашній день (6 червня) в місті залишалось 50 тисяч з 300 тисяч людей. На ранок 7 червня затоплені та знеструмлені низка об’єктів водопостачання, на Карантинному острові - усі. Зокрема, затоплені 17 свердловин та зруйновані два водозабори - основних, які подавали воду в місто. Станом на 9 ранку - вода продовжує прибувати. Існує загроза затоплення ще однієї насосної станції водопроводу", - сказав він.
 
Також затоплені і знаходяться без електрики 6 насосних станції каналізації, в тому числі та, яка забезпечувала водовідведення центру міста - це майже 100 тисяч людей. 
 

Без централізованого водопостачання, за довоєнними розрахунками, у Херсоні залишилось 30 тисяч мешканців (мова йде про мікрорайон Острів, висота затоплення якого становить приблизно 1,50 м.), без водовідведення - 170 тисяч людей.  

 
Коментарі (0)