ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Києві готуються до завершення опалювального сезону

У Києві готуються до завершення опалювального сезону

Адміністративні будівлі у столиці розпочали відключатися від тепла ще раніше, за індивідуальними заявками.

 

Адміністративні будівлі у столиці розпочали відключатися від тепла ще раніше, за індивідуальними заявками.

У Києві розпочали підготовку до завершення опалювального сезону, яке планується 6 квітня.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на відповідне розпорядження КМДА підписане у середу та розміщене на офіційному порталі столичної влади.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначає, що за прогнозом погоди, що надійшов від Українського гідрометцентру з 4-го квітня і в найближчі дні середньодобова температура повітря буде значно вищою, ніж +8 градусів.

"Тепла погода збережеться і надалі. У зв'язку з цим місто надає доручення теплопостачальним компаніям – ПАТ "Київенерго", ТОВ "Євро-Реконструкції" та іншим – приступити до згортання систем теплозабезпечення", – заявив Пантелеєв.

Він також зазначив, що адміністративні будівлі у столиці розпочали відключатися від тепла ще раніше, за індивідуальними заявками.

Так, станом на 3 квітня понад 500 адміністративних будівель, офісних приміщень тощо вже відключені від опалення.

Як відомо, згідно з чинним законодавством, рішення про початок та завершення опалювального сезону приймають місцеві органи влади, враховуючи температурні показники.

Нагадаємо, у вівторок 3 квітня, міська рада Миколаєва прийняла рішення про припинення опалювального сезону на всіх об'єктах, крім дошкільних закладів, лікарень, пологових будинків та амбулаторій.

Раніше НАК «Нафтогаз України» звернулася до «Київенерго» з проханням відключити опалення в офісі компанії і закликає українців приєднатися до їхньої ініціативи.

Також як повідомлялося раніше, у відповідності з аналогічним рішенням міськради, у Львові з 3 квітня також припинили опалювальний сезон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що опалювальний сезон у Львові можуть призупинити вже у вівторок, 3 квітня. Як відомо, опалювальний сезон 2017-2018 року у Львові розпочався 3 жовтня для бюджетних установ та 10 жовтня для населення. У зв'язку з потеплінням, 15 жовтня подачу опалення було припинено, і вже 23 жовтня подача опалення було відновлено.

 

 
Коментарі (0)