ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійУ Києві хочуть знести більшість МАФів

У Києві хочуть знести більшість МАФів

У Києві зноситимуть МАФи, яких немає у Комплексній схемі розташування тимчасових споруд. Щоб уникнути демонтажу, власникам столичних МАФів потрібно внести пайову участь.

Столична влада обіцяє вже цього року демонтувати переважну більшість незаконно встановлених малих архітектурних форм (МАФ). У Київраді обіцяють, що процес розпочнеться після затвердження наприкінці лютого Комплексної схеми розташування тимчасових споруд, що використовуються для ведення підприємницької діяльності. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

«Схему розташування тимчасових споруд практично завершено. Пайову участь у бюджеті Києва кількох тисяч МАФів вже сплачено. Остаточна картина стане зрозумілою у березні. МАФи, за які підприємці не внесуть пайову участь та які, відповідно, не потраплять до Комплексної схеми, будуть системно та методично демонтуватись», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначається, що на масовий демонтаж у столичному бюджеті 2015 року закладено достатнє фінансування, яке буде спрямовано не тільки КП «Київблагоустрій», а й субпідрядникам, які будуть задіяні для збільшення обсягів демонтажних робіт.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Київська міська державна адміністрація продовжує боротися з нелегальними МАФами у столиці. 13 січня біля Палацу Спорту комунальники прибрали кілька незаконних кіосків.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)