ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Києві можуть відключити гарячу воду за борги

У Києві можуть відключити гарячу воду за борги

В 7 районах Києва можуть відключити гарячу воду через борги «Київенерго».

ПАТ «Київгаз» через борги припинив газопостачання 17 котельним «Київенерго», які забезпечують гарячою водою близько 107 будівель у 7 районах столиці.

Про це повідомляється на сторінці «Київенерго» у Facebook, передає Укрінформ.

«Газопостачання було припинене через борги «Київенерго» перед «Київгазом» за послуги транспортування газу у розмірі 205,5 млн грн. На 1 квітня 2017 р. борг Київенерго за спожитий газ виріс майже до 4,5 млрд грн», - пояснили в «Київенерго».

Причину зростання боргу за газ в «Київенерго» пояснили збільшенням заборгованості споживачів за теплоенергію, послуги ЦО та ГВП. Зокрема, на 1 квітня борг столиці за тепло сягнув майже 5 млрд грн.

Котельні, яким припинено газопостачання, забезпечують в міжопалювальний сезон гарячою водою близько 107 будівель, у Подільському, Деснянському, Дарницькому, Солом’янському, Шевченківському, Оболонському та Голосіївському районах столиці. Серед них 93 житлових будинків, 9 дошкільних та шкільних закладів, понад 5 відомчих споруд.

Як повідомлялося раніше, «Київенерго» було вимушене припинити транспортування теплоенергії від Дарницької ТЕЦ через відсутність договору та борги теплопостачальної компанії ТОВ «Євро-Реконструкція».

Станом на 1 квітня, заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ «Київенерго» становила 4,8 млрд грн.

Сумарна заборгованість населення за опалення та гарячу воду перед «Київенерго» станом на 1 квітня 2017 року становила 2,2 млрд грн. Заборгованість мешканців столиці за опалення становить 1,8 млрд грн, а борг за гарячу воду – 446,2 млн грн.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Квітня 2017 p. 21:08
Як вже раніше зазначалося , після відключення опалення киянам слід очікувати регулярних відключень гарячого водопостачання. -------------------------------------------------------------------------------------Одним із пережитків соціалістичного режиму є регулярні відключення гарячого водопостачання , особливо у неопалювальний період. Але чомусь теперішній олігархічний режим не бореться із цим рудиментом "совка", навіть навпаки, посилює та поглиблює його. От би де показати перевагу капіталізма над соціалізмом! Але у нас за 25 років незалежності нічого у цьому плані не зроблено на краще... Натомість олігархічний режим руйнує пам"ятники, перейменовує вулиці, зупинки..., а кому це потрібно, крім самих олігархів?