ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаУ Києві нестача трансформаторних потужностей становить 60%

У Києві нестача трансформаторних потужностей становить 60%

Окрім того, пошкодження енергомереж заважає швидко відновити постачання електроенергії

 

Біля 60% трансформаторів, необхідних для забезпечення електричного живлення в Києві, не працюють через пошкодження

Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Деталі. «Ключова наразі проблема у Києві – не генерація, а мережі. Ну не може мережа працювати, коли нема 60% трансформаторів. Неможливо подавати електроенергію туди, де замість обладнання – нуль», – заявив він.

Окрім того, ситуацію погіршує те, що лінії схема ліній енергозабезпечення столиці складна. «Колеги працюють над ремонтами та над новими схемами перезаживлення з використанням доступного обладнання. Чи може бути краще, ніж зараз? Може, коли завершаться ремонтні роботи і коли схема перезаживлення запрацює», – пояснив Коваленко.

Він назвав ситуацію з постачанням електрики в Києві найскладнішою в Україні. «Є ті райони, хто отримує світло близько 5 годин на добу. Є ті, хто зі світлом 2-3 години на добу. А є ті, хто без світла взагалі з останього обстрілу. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання», – додав він.

Як повідомляв Mind, Нагадаємо, що в ніч з 18 на 19 грудня російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Однак Повітряні сили ЗСУ знищили 30 «шахедів» із 35.

 

 

 
Коментарі (0)