ГоловнаКиївські будніПодіїУ Києві очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки

У Києві очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки

20-22 вересня в Києві та місцями в області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки, про це попереджає Український гідрометцентр.
20-22 вересня в Києві та місцями в області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки, про це попереджає Український гідрометцентр.
 
В Укргідромецетрі закликають киян та гостей столиці бути обережними, відпочиваючи на природі, не розводити вогнища в непристосованих для цього місцях. Так, чинним законодавством (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення) за розпалювання багаття в недозволених місцях передбачений штраф від 340 до 1 360 гривень.
 
Мешканці мають дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування зокрема на заплавах річок і присадибних ділянках, не спалювати стерню, сміття та залишки рослинності. Порушення правил тягне за собою накладення штрафу згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
 
для громадян – від 3 060 до 6 120 грн;
для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.
 
Штраф за випалювання рослинності в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду становить:
 
для громадян – від 6 120 до 12 240 грн;
для посадових осіб – від 21 420 до 30 600 грн.
 

Нагадуємо, що під час дії воєнного стану заборонено відвідувати столичні ліси – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів. 

 
Коментарі (0)