ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Києві планують підвищити тарифи

У Києві планують підвищити тарифи

Комунальні тарифи для киян незабаром можуть стати ще вище. Крім всіх подорожчань, які вже відбулися, може вирости і квартплата

Комунальні тарифи для киян незабаром можуть стати ще вище. Крім всіх подорожчань, які вже відбулися, може вирости і квартплата. 

Про це повідомляють «Українські новини».

З урахуванням витрат на опалення, які в цьому році збільшилися вдвічі, сума в платіжці до грудня додасть 1000-2500 грн в залежності від величини квартири і кількості мешканців.У цьому місяці кияни почали отримувати платіжки із збільшеним тарифом на електроенергію. Заплатити за світло доведеться в середньому на 20% більше, але найприкріше, що це підвищення спричинить за собою і нові тарифи на холодну воду.

«Електрика - важлива складова в собівартості тарифу на воду. Після попереднього стрибка він виріс на 30%, зараз ведуться розрахунки. Але законною підставою для підвищення є подорожчання одного з його складових більш ніж на 5%», - заявили в «Київводоканалі».

У Київраді в свою чергу заявили, що що у місцевих органів немає впливу на тарифоутворення.

«Виконавці послуг лише інформують місцеву владу про можливе підвищення тарифів, мовляв, передумов для цього досить — зростання ціни на газ і багатоступінчасте підвищення ціни електроенергії, які тягнуть за собою підвищення всіх інших тарифів, у тому числі і на воду. А сам тариф затверджує НКРЕКП. Передумовою для останнього підвищення цін на тепло і гарячу воду стало зміна ціни на газ. Крім того, в структурі тарифу є електроенергія, зарплата співробітників, інвестпрограми. Вони також впливають на тариф. КМДА направила кілька звернень прем'єр-міністру, в Кабмін з проханням роз'яснити, зокрема, структуру утворення ціни на газ. Відповіді поки немає», - повідомила виданню радник заступника голови КМДА.

Може подорожчати і квартплата для 12 тисяч столичних будинків, які обслуговують ЖЕКи. Після чергового стрибка цін керуючі компанії більше не можуть в повному обсязі розплатитися за рахунками з постачальниками послуг, що може призвести до припинення вивезення сміття, опалення під'їздів та освітлення прибудинкових територій.

«Тариф не підвищувався з 2007 року, і тепер з урахуванням зростання тарифів на комунальні послуги Жекам просто нічим платити», - пояснили в Київраді. Як розповів нам депутат Олександр Пабат, зараз розглядається кілька варіантів виходу із ситуації.

«Або підняти тариф на 40 коп./кв. м, або виписати з бюджету дотації ЖЕКам у розмірі 55,2 млн грн, але проконтролювати, куди підуть гроші, буде важко», — сказав Пабат. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Жовтня 2016 p. 21:45
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід та ще й у розмірі двох прожиткових мінімумів, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.