ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Києві планують підвищити тарифи на холодну воду

У Києві планують підвищити тарифи на холодну воду

У «Київводоканал» можливе підвищення тарифів на холодне водопостачання пояснюють зношеністю мереж, яка сягає близько 80%

У "Київводоканалі" можливе підвищення тарифів на холодне водопостачання пояснюють зношеністю мереж, яка сягає близько 80%

Комунальне підприємство "Київводоканал" пропонує підвищити тариф на водопостачання в багатоквартирних будинках з 2018 року до 9,474 гривні за 1 кубометр, а також на водовідведення - до 8,995 гривні за 1 кубометр. Така інформація зазначена у протоколі відкритого обговорення щодо необхідності перегляду тарифів на виробництво послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, який розміщений на сайті підприємства.

Варто зазначити, що можливе підвищення тарифів на холодне водопостачання та водовідведення аргументують зношеністю мереж, яка сягає близько 80%.

"Ступінь зносу основних фондів Київводоканалу становить біля 80%, що призводить до підвищення аварійності на мережах. Так, з понад 4 тис. км водопроводу половина майже повністю зношена. У каналізаційному господарстві на 90% замортизована чверть з 2,6 тис. км мереж. Для підтримки їх у робочому стані необхідні значні фінансові та трудові ресурси", - зазначають у повідомленні на сайті підприємства.

Варто додати, що у прес-службі "Київводоканалу" жупрналістам повідомили, що відбулось відкрите обговорення пропозицій Київводоканалу щодо необхідності перегляду тарифів на водопостачання та водовідведення. Утім саме підвищення тарифів поки не затверджене. Протокол засідання направили на розгляд НКРЕКП. 

 
Коментарі (0)