ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Києві планують збудувати два сміттєспалювальних заводи

У Києві планують збудувати два сміттєспалювальних заводи

У Києві планують звести два сміттєспалювальні заводи, при цьому місто орієнтуватиметься на найбільш сучасні екологічні стандарти

У Києві планують звести два сміттєспалювальні заводи, при цьому місто орієнтуватиметься на найбільш сучасні екологічні стандарти. 

Про це під час зустрічі з офіційною делегацією японської міжнародної компанії «Marubeni» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Щороку кількість сміття у столиці зростає. І ми повинні шукати для міста більш безпечні та цивілізовані шляхи утилізації відходів. Одним із таких способів є спалення сміття, який сьогодні є чи не наймасштабнішим у Європі, де налічується понад 400 сміттєспалювальних заводів. Зважаючи на складність питання, місто орієнтуватиметься на найбільш ефективні технології і супроводжуватиме роботу відповідними консультаціями зі столичною громадою», — зазначив Пантелеєв.

За його словами місто планує зведення двох заводів для спалення сміття — на правому та лівому берегах Дніпра. Місто вже розробило відповідні технічні та економічні показники для створення цих об’єктів і готове до співпраці з потенційними інвесторами.

«Японія сьогодні є одним із лідерів упровадження інноваційних технологій як із позиції високої ефективності виробництва, так і з позиції екологічної безпеки. Останнє особливо важливе для нас, коли йдеться про будівництво сміттєспалювальних потужностей», — додав чиновник.

За результати зустрічі з японською стороною було передано технічні показники та економічні розрахунки щодо будівництва заводів.

Нагадаємо в Україні накопичено понад 12 млрд тонн твердих відходів і понад 12 млн тонн небезпечних відходів. Разом з тим, на утилізацію небезпечних відходів держава не виділяє коштів вже три роки.

 

 
Коментарі (0)