ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРентабельна вартість проїзду в столичному метро становить 6 гривень

Рентабельна вартість проїзду в столичному метро становить 6 гривень

У столиці підрахували, скільки може коштувати «рентабельний» проїзд у столичному метро. За підрахунками економістів «Київметрополітену» - це майже 6 грн.

У Києві розрахували економічно обґрунтований тариф на проїзд у метрополітені. Тобто такий, який дає змогу підтримувати інфраструктуру та в якому закладено відсоток прибутку. Про це заявив голова КП «Київметрополітен» Віктор Багрінський, передає «Інтерфакс-України».

«На сьогоднішній день, за розрахунками економістів, він становить 5,78 грн, з урахуванням програми технічного розвитку, запланованої на 2016 рік. Собівартість проїзду становить 4,21 грн, а середній дохід і того нижче - близько 3 грн. Хочу підкреслити, що після останньої зміни тарифу була впроваджена дуже широка сітка варіантів для пасажирів, де вартість проїзду варіюється від 4 грн до 3,06 грн. До того ж ми недоотримуємо компенсацію за пільгові категорії пасажирів», - сказав він.

Поміж тим, чиновник заявив, що чверть всіх пасажирів столичної підземки є пільговиками.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві можуть збільшити тарифи на проїзд у громадському транспорті після того, як їх винесуть на громадське обговорення. Зазначається, це пов'язано з падінням економіки та курсу гривні.

 
Коментарі (0)