ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Києві судитимуть забудовника за махінації при відбудові постраждалих об’єктів

У Києві судитимуть забудовника за махінації при відбудові постраждалих об’єктів

Директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" судитимуть за збитки у 800 тисяч гривень, яких завдали під час відновлення постраждалих від обстрілів будинків, повідомили у Київській міській прокуратурі

 

Директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" судитимуть за збитки у 800 тисяч гривень, яких завдали під час відновлення постраждалих від обстрілів будинків, повідомили у Київській міській прокуратурі.

У березні 2022 року два житлові будинки на вулиці Межовій зазнали руйнувань внаслідок ракетного обстрілу. Були вибиті вікна, вхідні двері, зруйнований дах. У жовтні 2022 року "Житлоінвестбуд-УКБ", який є одним з найбільших комунальних забудовників Києва та приватне підприємство уклали договори на капітальний ремонт.

Під час будівельних робіт, директор підприємства, Олександр Акімов недостатньо проконтролював якість матеріалів, які не відповідали вимогам державних стандартів. 

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" щодо службової недбалості. Покарання передбачає від 2-х до 5-и років з позбавленням права обіймати певні посади на певний термін.

Проте компанія відповіла, що відновлювальні роботи відбувались з дотриманням норм. Збитки оцінюються у близько 800 тисяч гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, власник одеського особняка Гавсевича заплатив штраф у 170 тисяч гривень через проведення "протиаварійних робіт", які не відповідали узгодженій науково-проєктній документації.  

 

 

 
Коментарі (0)