ГоловнаВибір редакціїБудівництвоУ Києві обвалений будинок «підіпруть» стіною

У Києві обвалений будинок «підіпруть» стіною

Столична влада прийняла рішення про будівництво підпірної стіни на Червонозоряному проспекті, де стався обвал стіни багатоповерхівки. Наразі вже розпочато проектувальні роботи.

У Києві побудують нову підпірну стіну у дворі будинку на Червонозоряному проспекті, який обвалився та відновлять прибудинкову територіїю. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Наразі на схилі з боку обвалу стіни накладено водобар’єрну плівку для уникнення потрапляння води в ґрунт. На місці зсуву встановлено бетонні блоки для фіксації ґрунту та унеможливлення подальшого зсуву. Навколо місця обвалу встановили водовідводи – спеціальні насипи, що перешкоджають потраплянню води на місце обвалу та спрямовують потік води «в обхід». Такі заходи дадуть можливість стабілізувати територію схилу поки триватимуть подальші проектувальні роботи», - повідомили у КМДА.

Поміж тим, вже розпочато роботи з проектування майбутньої конструкції та визначення обсягів фінансування, необхідних для будівельних робіт.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві в ніч на 1 грудня у зв’язку із зсувом грунту стався обвал однієї із стін багатоквартирного будинку на прсп. Червонозоряному. У зв’язку з цим, жителів будинку евакуювали. Відселення потребують 83 мешканці 38 квартир.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)