ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Києві в кінці тижня почнуть відключати опалення

У Києві в кінці тижня почнуть відключати опалення

Опалювальний сезон в столиці може закінчитися вже в кінці цього тижня, повідомив мер Києва Віталій Кличко

Опалювальний сезон в столиці може закінчитися вже в кінці цього тижня, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"За нормативами, ми можемо виключати опалення, коли середньодобова температура - не нижче плюс 8 градусів за Цельсієм. До четверга у нас вночі, за прогнозом, поки мінусова температура. А далі - вже має потеплішати. Якщо прогноз не зміниться, в кінці цього тижня ми будемо завершувати опалювальний сезон в місті ", - сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що школи, дитсадки та деякі адміністративні установи в столиці вже вимкнули від опалення раніше.

Раніше повідомлялося, що жителі столичних багатоквартирних будинків вже зараз можуть подати заявки на відключення опалення через теплу погоду, щоб не переплачувати.

Нагадаємо, в цей опалювальний сезон в 124 містах знизили тарифи на опалення і провели перерахунок. Середнє зниження суми в платіжках за Україну склало 30%. Але воно відрізняється в залежності від регіону. Справа в тому, що відсоток зменшення залежить від вартості газу і від його частини в тарифі (в нього також входить вартість транспортування палива і націнка газсбита).

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Березня 2020 p. 21:33
Якщо ціна на опалення до січня включно була 980 грн., а за лютий ціна за опалення стала 935 грн. , то на скільки відсотків знизилась ціна за опалення у лютому? ---------------------------------- 100 - (935:980)*100 = 4,59 , а не 30 відсотків.----------------------------------------У школі, мабуть, не встигало з математики.