ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Києві впроваджують проекти для економії енергоресурсів

У Києві впроваджують проекти для економії енергоресурсів

У столиці реалізовують проекти з енергоефективності. Зокрема, на насосних станціях встановлюють гідравлічні муфти. Це дасть можливість заощадити 30-40% електроенергії, що використовується для живлення насосу.

«Київенерго» розробило та реалізовує довгострокову програму енергоефективності із заходами, які найближчим часом повинні забезпечити, а на модернізованому обладнанні вже забезпечують, реальну економію енерноресурсів.  Так, на СТ-1 в цьому році було завершено модернізацію четверного мережевого насоса зі встановленням гідромуфти Про це під час брифінгу заявив Генеральний директор компанії Олександр Фоменко.

«Ефект від даного заходу - економія 30-40% електроенергії, що використовується для живлення насосу, а це – 5-10 тис. кВТ годин за добу», - зазначив пан Фоменко.

За його словами, конструкція та технічні характеристики муфти дозволяють плавно і без поштовхів регулювати гідравлічний режим трубопроводів, тим самим поліпшують експлуатацію всього мережевого господарства «Київських теплових мереж».

Примітно, на сьогодні на об’єктах СВП «Київських теплових мереж» встановлено 3 гідромуфти, які в цілому забезпечують економію електроенергії в розмірі 20 тис грн. на добу (окрім СТ-1 – на РК «Воскресенка», та насосній станції №3).

До кінця 2015 року планується завершити встановлення гідравлічної муфти на СТ «Позняки», а у 2016 році – на РК «Борщагівка», насосній станції №6 та СТ-1.

Це, стверджують у компанії, дозволить забезпечити економію в розмірі 6 млн грн на рік при терміні окупності від двох до трьох років.

Окрім того, як повідомлялося, найбільшим проектом «Київенерго» з економії енергоресурсів за останні роки стало будівництво та введення в експлуатацію перетинки між СТ «Позняки» та заводом «Енергія», що дозволило вже другий опалювальний сезон поспіль виробляти та транспортувати теплоносії мешканцям близько 200 будинків житлового масиву Позняки. Впровадження цього проекту економить 16 тис. куб. м газу на рік.

 
Коментарі (0)