ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Києві змінили квитанції на електроенергію

У Києві змінили квитанції на електроенергію

Жителям столиці спростили рахунки на оплату електроенергії. Відтак, скористатися перевагами «нової» платіжки кияни зможуть вже цього місяця.

Компанія «Київенерго» спростила бланк для оплати за послуги електропостачання. Відтак, кияни вже цього місяця отримають відкориговані платіжки на сплату електрики, які буде значно легше заповнювати. Про це повідомили в прес-службі «Київенерго».

Зокрема, змін зазнали такі стрічки в бланку:

1) додано ім'я власника особового рахунку;

2) зазначається тариф, який діє з 1 квітня цього року та розраховується, виходячи з трьох блоків (обсягів) споживання:

до 100 кВт∙г – 36,6 коп/кВт∙г;
101 - 600 кВт∙г – 63 коп/кВт∙г;
601 та більше кВт∙г – 140,7 коп/кВт∙г.  

3) зазначено розрахункові показання лічильника, за якими відбувалось нарахування суми до сплати відповідно до обсягу споживання.

Відповідно до п.20 «Правил користування електричною енергією для населення» розрахунок суми до сплати завжди відбувається згідно з даними на перше число місяця. До розрахунку береться обсяг електроенергії, спожитої з першого числа попереднього місяця по перше число поточного місяця.

4) замість терміну «сальдо», відтепер використовуються слова: «заборгованість» або «переплата», залежно від того, який у клієнта на 1 число місяця грошовий баланс за особовим рахунком. Сума заборгованості позначається знаком «+». Сума переплати — знаком «-».  

5) у графі «Сплачую» клієнт відтепер може зазначити іншу суму до сплати замість тієї, що вже фігурує в графі «Усього до сплати». Її потрібно записати в лівій та правій частинах рахунку. У разі, якщо клієнт здійснює розрахунки самостійно, їх коректність потрібно звірити в Особистому кабінеті на сайті «Київенерго», щоб попередити можливі помилки. Якщо клієнт згоден із сумою до сплати з графи «Усього до сплати» — у графі «Сплачую» потрібно продублювати цю суму.

Для збільшення натисність на зображення

 
Коментарі (0)