ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Києві знесли 1800 МАФів у найбільш людних місцях

У Києві знесли 1800 МАФів у найбільш людних місцях

За останні два місяці у Києві вже демонтували 1850 МАФів, які не мали дозвільних документів, повідомили в Київраді

 

За останні два місяці у Києві вже демонтували 1850 МАФів, які не мали дозвільних документів, повідомили в Київраді.

Усім власникам тимчасових споруд інспектори благоустрою попередньо вносили приписи. Вимога – у зазначений термін надати дозвільні документи або самостійно демонтувати ТС та відновити благоустрій. Якщо документи не надходять до КП «Київблагоустрій», фахівці підприємства проводять демонтаж, пояснили у Київраді.

«Демонтажі незаконних елементів благоустрою відбуваються щодня. До нашого підприємства часто надходять скарги щодо розміщення незаконних МАФів і стихійної торгівлі на газонах, зупинках, у переходах чи просто на пішохідних зонах. Така торгівля заважає вільному пересуванню містян та псує естетику столичних вулиць», –  розповів директор КП «Київблагоустрій» Андрій Коваль.

Нині місто звільнило від МАФів близько 10 великих локацій. На декількох створили просторі та затишні громадські простори. Це зокрема сквери біля станції метрополітену «Шулявська», «Берестейська», «Героїв Дніпра».

«Місто розпочало проєкт, пов’язаний з безпекою людей, й сьогодні вже можна говорити про певні результати. Передусім йдеться про станції метрополітену. Шляхи до них мають бути повністю доступними, з вільними підходами. Люди не повинні натрапляти на перепони. Окрім демонтажу з’явилася можливість облаштувати громадські простори — сквери, як от біля Шулявської», — розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Усі демонтовані МАФи перевозять на майданчики для тимчасового зберігання безхазяйного майна.

На минулому тижні біля метро «Лукʼянівська» демонтували всі МАФи, повідомляє видання Вечірній Київ. КП «Київблагоустрій» прибрало кавʼярні, маленькі магазини та інші кіоски.

Понад десяток кіосків, які містилися на газоні, комунальними демонтували та вивезли. Після цього працівники КП «Київзеленбуд» почали облаштовувати територію, засипавши свіжий ґрунт та посіявши траву.

МАФи також демонтували біля станції метро «Дорогожичі» та на прилеглих вулицях. На звільненій території відремонтують тротуар та здійснять озеленення.

МАФи біля метро займали більшу частину пішохідної зони, вони унеможливлювали проїзд автівок екстрених служб до подвір’я та залишали багато сміття, – розповідали місцеві мешканці.

 

 

 
Коментарі (0)