ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Києві знову подорожчала гаряча вода

У Києві знову подорожчала гаряча вода

НКРЕКП підвищила тариф на гарячу воду для «Київенерго» на 1,6%, знизила тариф на опалення на 0,2%.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тариф на централізоване гаряче водопостачання для столичної енергогенеруючої компанії «Київенерго» на 1,6%, при цьому знизила тариф на опалення на 0,2%.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на відповідні постанови, прийняті комісією на черговому засіданні. 

Нові тарифи набудуть чинності з дня, наступного за днем опублікування постанови в офіційній газеті «Урядовий кур'єр». 

Зокрема, тарифи для «Київенерго» на послугу з централізованого постачання населення гарячою водою встановлені на рівні 84,45 грн за куб. м з рушникосушкою і 78,08 грн за куб. м без рушникосушки. 

Тарифи на послугу з централізованого постачання гарячої води для потреб компаній, що управляють багатоквартирними будинками, встановлені на рівні 67,8 грн за куб. м з рушникосушкою і 62,68 грн за куб. м без рушникосушки. 

Крім цього, комісія встановила для «Київенерго» тарифи на послугу з централізованого опалення для споживачів за наявності квартирного або будинкового лічильника на рівні 1414,45 грн/Гкал і 32,91 грн за кв. м опалювальної площі в місяць для абонентів житлових будинків без будинкових і квартирних приладів обліку. 

Усі тарифи наведено з урахуванням ПДВ.

Як повідомлялося раніше, з 1 липня 2016 року в Україні подорожчала послуга з централізованого гарячого водопостачання та опалення, що пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів. Вартість гарячої води від «Київенерго» становила 83,1 грн за куб. м з рушникосушкою і 76,71 грн без рушникосушки. Вартість 1 Гкал тепла від компанії «Київенерго» для споживачів за наявності квартирного або будинкового лічильника становила 1416,96 грн, а за відсутності приладів обліку вартість опалення одного квадратного метра приміщення - 32,97 грн/місяць.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Липня 2017 p. 08:17
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. ------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівняли до радянського рубля і з 1992 року по 1996 рік купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла. Отже, за період з 1992 року і по цей час українські національні гроші знецінились у мільйони разів.... Цікаво, чи буде відображений цей факт у підручниках з історії України?