ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ Києві знову заборонять нічний продаж алкоголю

У Києві знову заборонять нічний продаж алкоголю

Документ буде винесено на сесію 20 вересня, щоб уже в жовтні "сухий закон" почав діяти

Комісія Київської міськради з питань торгівлі підтримала в цілому проект рішення, згідно з яким передбачається обмеження продажу вина, пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв з вечора, 23:00, до ранку, 10:00.

Депутати планують заборонити реалізацію спиртовмісних напоїв як у тимчасових спорудах, так і стаціонарних магазинах окрім кафе, барів та ресторанів, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на прес-службу столичної міської ради.

Документ вже підписаний усіма фракціями КМР, секретарем Київради та міським головою Віталієм Кличком.

У свою чергу, місто має “наглядати” за роботу МАФів (ТС) і стаціонарних об’єктів торгівлі, оскільки Департамент благоустрою КМДА отримає функції складати протоколи на підприємців, які не виконуватимуть встановлені обмеження.

Після опрацювання протоколу на підприємців-порушників або ж накладатимуть штраф, або ж взагалі позбавлятимуть ліцензії на відповідну діяльність.

Нагадаємо, раніше Київський апеляційний адміністративний суд визнав, шо міська рада має повноваження лише тимчасово, на час проведення масових заходів, встановлювати заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів в межах відповідної адміністративної території, а рішення органу місцевої влади про заборону продажу алкогольних напоїв у нічний час – виходить за рамки її повноважень.

 

 
Коментарі (0)