ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У «Київенерго» розповіли, як розраховуватимуть вартість опалення за жовтень

У «Київенерго» розповіли, як розраховуватимуть вартість опалення за жовтень

Вартість опалення за жовтень для мешканців будинків без лічильників розраховуватиметься за середньою температурою місяця

 

Вартість опалення за жовтень для мешканців будинків без лічильників розраховуватиметься за середньою температурою місяця. 

Про це повідомляє прес-служба «Київенерго».

У  цьому опалювальному сезоні мешканці будинків, де немає приладів обліку тепла, сплачуватимуть за послуги з централізованого опалення за нормативом з урахуванням температури зовнішнього повітря та кількості діб надання послуги.

У компанії повідомили, що опалювальний сезон 2016/2017 рр. у житловому фонді столиці розпочався 12 жовтня. Підключення до централізованого опалення тривало протягом 11 днів. Відповідно, розрахунок вартості наданої послуги базується на кількості днів та температурі повітря у ці дні. За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, середній показник температури повітря за той період, протягом якого надавалась послуга централізованого опалення у жовтні, становить близько +3,6 градусів. У той же час зафіксований Укргідрометцентром показник середньодобової температури за весь жовтень був вищим і становив +6,5 градусів.

Зокрема теплопостачальні компанії Києва разом з міською владою прийняли рішення для будинків без лічильників: у розрахунку вартості опалення використовувати середній температурний показник усього місяця жовтня (+6,5 градусів).

«Це рішення дасть змогу зменшити фінансове навантаження на споживачів в умовах зростання тарифів на тепло, а також максимально наблизити вартість опалення в будинках без лічильників до вартості тепла з обліком», - додали у прес-службі.

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ «Київенерго» станом на 1 жовтня 2016 р. склала майже 1,7 млрд грн. Найбільша заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду  у житлово-експлуатаційних організацій та населення – 828,81 млн грн і 552,54 млн грн відповідно.

Найбільш критична ситуація з розрахунками – у житловому фонді комунальної форми власності Шевченківського (253,51 млн грн) та Голосіївського (149,61 млн грн) районів.

Сумарна заборгованість населення за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання протягом вересня збільшилася на 31,52 млн грн і станом на 1 жовтня 2016 року досягла 552,54 млн грн. При цьому заборгованість населення столиці за опалення становила 296,78 млн грн, а сума боргів за гарячу воду – 255,76 млн грн. Найбільші борги накопичили мешканці Шевченківського району та Печерського районів.

 
Коментарі (0)