ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ київських дитсадках харчування дорожчає, а м'ясні порції - зменшуються

У київських дитсадках харчування дорожчає, а м'ясні порції - зменшуються

Батьки київських дитячих садків обурені: кухарям наказано зменшити кількість м'ясних продуктів в порціях на 20%. При чому, судячи з усього, робиться це неофіційно. Ще більш обурливим це виглядає на тлі подорожчання харчування з 10 до 18 грн на добу

У Києві разом з подорожчанням харчування в дитсадках, скорочують на 20% кількість м'ясних продуктів.

Про це розповіли схвильовані батьки одного з дитсадків на Солом'янці, передають «Вести»: «Ми говорили з кухарями дитсадка, в який ходить моя дочка. Нібито є вказівка ​​зменшити кількість м'яса в працях на 20%, замінивши його чимось іншим. І це все на тлі підвищення вартості харчування мало в два рази ».

Батьки з Дарницького району також обурені: «Харчування коштувало 10,8 грн, а стало 18,88 грн. Чому? »

Як пояснили нам в департаменті освіти і в районних адміністраціях, норми м'ясних продуктів не зменшувалися. А ось вартість харчування дійсно була підвищена. «Щоб підтримувати ту якість, яку було, необхідно було підняти вартість. Але ми не можемо погіршувати якість і вміст м'яса, ковбаси, масла », - каже нам голова Дарницької РДА Геннадій Синцов.

За його словами, постачальники продуктів вибираються після проведення тендеру: «КМДА проводить тендери, потім висилають нам рекомендації, з якої середньої вартості ми можемо закупити продукти».

Як сказала завідувачка дитсадка №54 Шевченківського району Тамара Ільченко, про зменшення норм м'ясних продуктів їй невідомо. «У кожному районі є свої постачальники продуктів і своя вартість харчування. Кабмін затвердив таблицю продуктів і норми їх споживання в день і скільки їх необхідно давати дітям в день. Ми б не пішли на зменшення м'ясних норм », - каже Ільченко.

Що ж стосується підвищення вартості харчування, то в департаменті освіти КМДА пояснюють це подорожчанням продуктів. Зараз в середньому ціна харчування дитини до трьох років - до 18,88 грн, старше - до 28,64 грн в день. «Батьки платять з цієї суми 70%: до 13,1 грн і до 20,04 грн відповідно. Ціна в кожному районі може відрізнятися », - повідомив нам заступник директора департаменту освіти Сергій Саввін.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Квітня 2016 p. 20:06
2,5 роки тому сталося масове отруєння дітей у дитсадку Дніпровського району столиці. Думаю, що причиною є хабарництво та корупційні схеми при закупівлі продуктів харчування для шкіл та дитсадків.