ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ київських пільговиків є шанс на «безкоштовне» метро

У київських пільговиків є шанс на «безкоштовне» метро

У столиці деякі категорії пільговиків зможуть безкоштовно користуватись київським метро. Чиновники розповіли, як отримати таке право після вступу в силу Закону, який відміняє право пільгового проїзду для певних категорій населення.
У Києві для безкоштовного проїзду метрополітені ветерани праці та діти війни повинні оформити до 1 червня «Картку киянина». Про це повідомив заступник начальника КП «Київський метрополітен» Валерій Гавриленко, передають «УНН».
 
«Нехай діти війни та ветерани праці, які є пенсіонерами з київською пропискою отримають в органах соціального захисту «Картку киянина» зможуть у подальшому після 1 червня користуватися метро безкоштовно», - наголосив пан Гавриленко.
 
За його словами, у столиці з наступного місяця право на пільговий проїзд у метро втрачають близько 300 тис киян.
 
«Відповідні зміни в закон про скасування пільг були прийняті Верховною Радою ще 28 грудня минулого року, отже, не зможуть безкоштовно їздити в метро, в тому числі понад 30 тис. учасників війни, більше 1 тисячі дітей постраждалих від аварії на ЧАЕС, а найбільше ветеранів праці - 130 тис. і 200 тис. дітей війни», - заявив він.
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Харкові пільгові картки на метро отримали понад 28 тисяч харківських студентів. На сьогоднішній день не зверталися за оформленням карток тільки два виші міста.
 
Коментарі (0)