ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Київській області виявили 900 гектарів несанкціонованих сміттєзвалищ

У Київській області виявили 900 гектарів несанкціонованих сміттєзвалищ

У Київській області виявили 80 несанкціонованих сміттєзвалищ загальною площею понад 900 га. Про це повідомляє Держекоінспекція .

 

У Київській області виявили 80 несанкціонованих сміттєзвалищ загальною площею понад 900 га. Про це повідомляє Держекоінспекція .

«Підставою для проведення таких масових перевірок на Київщині стали дані супутникового моніторингу, який здійснюється Держекоінспекцією спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Державним космічним агентством України. На знімках із супутника було виявлено 80 несанкціонованих сміттєзвалищ із загальною площею понад 900 гектарів. Це дорівнює площі приблизно 130 озер Синевир», — зазначив голова ДЕІ Андрій Мальований.

Держекоінспекція провела перевірки на 5 суб’єктах господарювання та органах місцевого самоврядування з 57 запланованих і виявила низку екологічних порушень, в тому числі захоронення відходів на сміттєзвалищах без відповідних проектів та дозвільних документів.

Перевірки пройшли на:

КП «Згурівський комбінат комунальних підприємств»;

Житлово-експлуатаційна контора Баришівської селищної ради;

Баришівська селищна рада Київської області;

ПрАТ «Київспецтранс» (полігон побутових відходів № 5 та № 6);

Вишгородське районне комунальне підприємство «Комунальник».

Окрім того, Держекоінспекція подала до суду щодо бездіяльності Баришівської селищної ради з вимогою усунути несанкціоновані сміттєзвалища.

Несанкціоновані звалища завдали довкіллю збитків на близько 50 мільйонів гривень.

 

 

 
Коментарі (0)