ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Київському метро відремонтують бомбосховища

У Київському метро відремонтують бомбосховища

У київському метрополітені почнуть ремонтувати бомбосховища. Відповідний тендер вже розміщено на офіційному майданчику державних закупівель Prozorro

У київському метрополітені почнуть ремонтувати бомбосховища. Відповідний тендер вже розміщено на офіційному майданчику державних закупівель Prozorro.

Об’єкти спецпризначення капітально відремонтують на Оболонсько-Теремківській лінії — від станції «Контрактова площа» до станції «Либідська». Вони були зведені ще у 1980-ті роки: відтоді опорна здатність конструкцій суттєво ослабла через підвищену вологість та відсутність вентиляції.

Всього на капітальний ремонт бомбосховищ метрополітен витратить близько 27 мільйонів гривень. Аукціон та визначення переможця торгів відбудеться після 17 грудня. Підрядник матиме дев’ять місяців на виконання робіт.

«Оскільки ці підземні конструкції сполучені з діючими об’єктами метрополітену, виникає небезпека впливу на стан споруд, що експлуатуються у процесі пасажирських перевезень», – йдеться у документі.

Додатково вказано, що по закінченню робіт метрополітен зможе забезпечити пасажирів «оновленими об’єктами цивільної оборони, захисту персоналу і населення у воєнний час».

 

 
Коментарі (0)