ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ «Київтеплоенерго» відреклися від 30% -го підвищення тарифів на опалення і ГВП

У «Київтеплоенерго» відреклися від 30% -го підвищення тарифів на опалення і ГВП

У столичному комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» не робитимуть підвищення тарифів для населення на гаряче водопостачання і централізоване опалення на 30%

У столичному комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» не робитимуть підвищення тарифів для населення на гаряче водопостачання і централізоване опалення на 30%. Про це повідомляється на сайті КП.

На підприємстві прокоментували, що інформація про збільшення тарифів на 29,64% неправдива.

У «Київтеплоенерго» розповіли, що в оприлюдненому проекті тарифів йдеться про визначення ціни тільки виробництва теплоенергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 на 2020 рік.

У КП відзначили, що тариф на тепло і гарячу воду залежить також від вартості виробництва теплоенергії на станціях теплопостачання і котельних. Крім того, при його розрахунку враховується вартість транспортування теплоенергії.

На сайті КП написано, що розрахунок проекту тарифів був виконаний згідно з Постановою НКРЕКП.

«Київтеплоенерго» зазначає, що мета розрахунку - актуалізація відомостей і надання НКРЕКП даних про витрати КП, які викликані:

потребою забезпечення запасу мазуту з вмістом в складі сірки до 1% на 10 днів для безперервної роботи енергообладнання;

необхідністю компенсації збитків ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 в результаті невідповідності тарифної та ринкової вартості природного газу для виробництва теплоенергії з листопада по грудень 2018 року.

У «Київтеплоенерго» підкреслили, що проект тарифів про підвищення ціни на тепло на 29,64% тільки передали на розгляд до Нацкомісії.

 
Коментарі (0)