ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ КМДА пояснили причини неминучості підняття тарифів на проїзд

У КМДА пояснили причини неминучості підняття тарифів на проїзд

У КМДА заявили, що вимушені підвищити ціну на проїзд у метро, щоб воно працювало ефективно і безпечно. Кабмін не компенсує всіх витрат, які несе місто.

Київська влада вимушена підвищити вартість проїзду у столичному метро, щоб воно працювало ефективно і безпечно. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з ініціативною групою киян проти підвищення тарифів у Київському метрополітені.

«Більше 1 млн киян та гостей столиці щодня користуються метро, і майже 50% з них – пільговики, які їздять безкоштовно, і Кабмін не компенсує всіх витрат, які несе місто. Підвищення ціни - непопулярний крок, але ми вимушені його зробити. Ми бачимо, як зріс долар, як подорожчали енергоносії. Нам потрібно будувати метро на Троєщину. 10% рухомого складу метрополітену вже не працює, нам потрібно його ремонтувати. Ми повинні гарантувати безпеку всім співробітникам і пасажирам метрополітену. Наше завдання - щоби метро працювало ефективно і безпечно», - наголосив Віталій Кличко.
 
Відповідаючи активістам про нібито можливі мільярдні доходи від реклами у столичному метро, пан Кличко відзначив: «Ми будемо вдячні громадським активістам, якщо вони покажуть схеми, якщо такі існують. Але я впевнений, що ці мільярдні цифри, які ви намалювали, нереалістичні. Давайте працювати не на піар і камери, а на результат. Підійдіть до людей, працівників громадського транспорту, які страйкують, яким не вистачає коштів і скажіть, мовляв, ми хочемо їздити безкоштовно. А вони вам скажуть, що їм потрібно годувати дітей і жити за щось. Ми живемо у ринкових умовах», - сказав мер Києва.
 
Віталій Кличко також нагадав про перехід до електронного квитка, який дозволить прозоро прослідкувати пасажиропотік і, відповідно, доходи метрополітену. «Ми відходимо від готівки, оскільки тут є корупційна складова, адже ніхто не може чітко сьогодні сказати, скільки продається жетонів протягом дня. А електронна система дозволить зафіксувати, скільки пройшло людей, хто на якій станції зайшов, на якій вийшов. Це система, яка працює в усьому світі», - відзначив Київський міський голова.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», керівництво «Київметрополітену» доручило вилучити несправні вагони з експлуатації. Комунальне підприємство не може полагодити їх. Причина – критичний брак коштів.
 
Коментарі (0)