ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ КМДА розпочнуть перевірки квартир без лічильників води

У КМДА розпочнуть перевірки квартир без лічильників води

Київська влада планує перевірити київські квартири, де споживають воду без лічильників.

Столична влада має намір розпочати перевірки квартир без лічильників води, де зареєстрована одна людина, але фіксується велике споживання води.

Про це йдеться у повідомленні «Української правди» з посиланням на заяву заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.

«У Києві є квартири, які не мають лічильників води і в яких офіційно зареєстрована одна або дві людини, водночас будинковий лічильник показує значно більше споживання. Отаких мешканців ми будемо перевіряти», - розповіла Грамотна.

За її словами, розпочати рейди планують навесні 2017 року.

«Якщо у цій квартирі мешкає 5 осіб і вони мають повірений лічильник води і він показує, що вони споживають 1 куб, до них не буде жодних претензій. Ми хочемо виявити не тих, хто здає чи знімає житло, то не компетенція міської влади, а лише тих, хто споживає послугу, але не платить за неї у повному обсязі», - пояснила Грамотна.

У випадку, якщо мешканці квартир не впускатимуть превіряючих до пешкання, міська влада звертатиметься до суду. 

«Тоді будемо робити це через суд. Якщо є люди, які роками не платять за послуги, то перевіряючий приходитиме з рішенням суду. Ще раз наголошу, що перевірятимемо не те, легально люди мешкають чи нелегально, а те, платять вони за спожиті послуги чи ні», - підсумувала Грамотна.

Як відомо, від кількості зареєстрованих мешканців залежить сума нарахувань за комунальні платежі, якщо у квартирі немає лічильників.

Водночас такі перевірки від КМДА теоретично зможуть виявити осіб, які здають в оренду житло, але не сплачують за це податків.  

Раніше низка ЗМІ повідомляли, що київська мерія вирішила з весни 2017 року розпочати рейди з виявлення мешканців квартир і будинків без реєстрації.

 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
26 Грудня 2016 p. 20:13
У квартирах, де будинковим проектом не передбачені індивідуальні квартирні лічильники холодної води (ХВ), оплата за ХВ нараховується по так званому "фактичному" споживанню . "Фактичне" споживання ХВ, як правило, у декілька разів перевищує нормативне, відповідно у стільки ж разів споживачі без лічильників переплачують за ХВ.
Коля Пухов
26 Грудня 2016 p. 20:14
Від кожної багатоповерхівки або хрущівки виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. Самі двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. -----------------------------------------------------------------------------------------------------А потім за цю вилиту на вулицю воду платять споживачі, квартири яких не обладнані лічильниками води.
Коля Пухов
26 Грудня 2016 p. 20:16
АК "Київводоканал", починаючи з травня 2016 р. штучно, просто так від стелі, поприписував борги побутовим споживачам. Далеко не всі добилися, щоб "помилково" приписаний борг не зазначався у платіжці. "Київводоканал" вимагає , щоб споживач у свій робочий час брав відпустку за власний рахунок і привозив за власний рахунок до них оплачені квитанції та їх ксерокопії , і тоді споживач матиме можливість написати заяву про скасування штучного боргу. Ані витрачений споживачем час, ані оплату проїзду "Київводоканал" споживачу не відшкодовує.