ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ КМДА задумали побудувати дублюючий міст для мосту Патона

У КМДА задумали побудувати дублюючий міст для мосту Патона

Директор Департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор розказав, що Агентство відновлення розглядало варіант з будівництвом дублера для аварійного мосту Патона через Дніпро.

 

Директор Департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор розказав, що Агентство відновлення розглядало варіант з будівництвом дублера для аварійного мосту Патона через Дніпро.

"Нам надавали пропозицію, а давайте поруч з цим мостом побудуємо новий міст. Де міський голова сказав: так, може, краще побудувати новий міст не в центрі Києва, а відвести транспорт за межі Києва і зробити другу кільцеву. Але нового моста не будують, і цей міст у них зараз на розгляді", – розказав він на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку у вівторок.

"Чому досі тендерних закупівель не проведено, чому роботи не проводяться – відповіді у нас немає. У нас весь час йшла відповідь: ми працюємо, ми формуємо завдання, ми ще щось", – сказав він.

Міст Патона через Дніпро ввели в експлуатацію 1953 року, він був найбільшим у світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, включаючи й монтажні, виконані за допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами. Міст є аварійним і працює в обмеженому режимі – там заборонено проїзд крайніми смугами.

У січні 2023 року замовником робіт з реставрації мосту Патона стала Служба відновлення Київської області, але балансоутримувачем об'єкта залишається Київська міська адміністрація.

Наприкінці серпня Служба відновлення у Київській області збиралась оголошувати тендер на проєктування реставраційних робіт мосту Патона, але поки що цього не сталось.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)