ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Криму допрацюють генплани і навчать населення легально будувати оселі

У Криму допрацюють генплани і навчать населення легально будувати оселі

Віце-прем'єр Криму доручив органам, що видають дозвільні документи в сфері містобудування, протягом одного місяця підготувати зразки оформлення необхідної документації

 

У Криму проведено інвентаризацію генпланів населених пунктів, яка показала необхідність їхнього коригування.

Про це повідомили на семінарі-нараді з питань змін в містобудівному законодавстві України, яке пройшло під керівництвом заступника Голови Ради міністрів АРК Азіза Абдуллаєва, інформує прес-служба Радміну АРК.

А.Абдуллаєв відзначив, що розробка містобудівної документації сьогодні особливо актуальна, тому що відповідно до нових законодавчих приписів виділення земельних ділянок без наявності схем планування територій стає неможливим. «Працюйте, розробляйте генплани і схеми», - звернувся віце-прем'єр до учасників семінару-наради.

У зв'язку з цим Республіканському комітету АРК з будівництва та архітектури доручено провести засідання колегії з питання підготовки генеральних планів міст і районів Криму.

Крім того, А.Абдуллаєв вважає за необхідне роз'яснити кримчанам суть Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», який покликаний удосконалити норми законодавства, що регулюють містобудівну діяльність. «Ми зобов'язані донести до населення механізм роботи цього закону, щоб людині було зрозуміло, як починати будувати, або вводити житло в експлуатацію, щоб не виникало проблем надалі, підкреслив віце-прем'єр. Для цього нам необхідно серйозно вивчити закон, щоб сформулювати алгоритм поетапних дій для органів, що видають дозвільні документи, і для громадян».

Віце-прем'єр Криму доручив органам, що видають дозвільні документи в сфері містобудування, протягом одного місяця підготувати зразки оформлення необхідної документації, послідовність дій і вартість отримання тієї чи іншої містобудівної документації.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)